Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών μας, αλλά από τις στιγμές που μας έκοψαν την ανάσα (George Carlin)


Αγαπώ τη Θάλασσα

Αγαπώ τη Θάλασσα.
Γιατί ξεκινάει με το θήτα των θέλω μου. Γιατί είναι ανοιχτή σαν τα άλφα που την απλώνουν. Γιατί το λάμδα της καμπυλώνει τη γλώσσα μου σε κύμα που σπάει μαλακά στο φράγμα των δοντιών μου. Γιατί τα σίγμα της μου χαϊδεύουν τ’ αφτιά σαν το φλοίσβο της σ’ έρημη παραλία.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Αγγίζω το κόκκινοΤην πλησίασε με το βλέμμα καρφωμένο στα μάτια της κι εκείνα μαγνητισμένα βυθίστηκαν στα βάθη του. Το αριστερό του χέρι αγκάλιασε τρυφερά τη δεξιά παλάμη της και την ακούμπησε στη μέση του στέρνου του. Καθώς το ξανατέντωνε αργά, σ’ ένα ρυθμό 4/4, το δεξί του χέρι σχημάτιζε ένα μικρό παραλληλόγραμμο χώρο και μέσα εκεί την έκλεινε πιέζοντας σταθερά τη βάση της μέσης της μέχρι να κολλήσουν τα κορμιά τους και να κινηθούν σαν ένα. Απλώνονταν στο χώρο για να πουν την ιστορία τους. Και χρειαζόταν πολύ χώρο το πάθος τους, ο έρωτάς τους και τα πάθη του, για να ξεδιπλωθούν. Να ζωγραφίσουν την αγάπη τους με τα μάγουλα ακουμπισμένα το ένα στο άλλο σαν σκουπίζει το ένα τα δάκρυα από το άλλο. Να χρωματίσουν, με κολλημένα μέτωπα και βλέμμα συνοφρυωμένο, το θυμό τους που φούντωνε απειλητικά. Με τα σώματά τους να συστρέφονται, να γυρίζουν το καθένα σε διαφορετική κατεύθυνση σε μια προσπάθεια ν απαγκιστρωθεί το ένα από το άλλο. Τα πόδια τους να σηκώνονται, να λυγίζουν, να τεντώνονται, αλλά να μην πραγματοποιούν τελικά το βήμα που απειλούσαν —ή υπόσχονταν;— κι ύστερα πάλι να συγχρονίζονται σε αρμονική αντίστιξη, να επιτίθενται ή να υποχωρούν. Ωστόσο, όλη αυτή την ώρα, τα χέρια τους να επιμένουν, να μην αποχωρίζονται, ν’ αγγίζονται διαρκώς. Τη μια στιγμή να σκληραίνει το ένα σώμα και ν’ αποστρέφεται την ικεσία του άλλου κορμιού και την άλλη να γίνεται αυτό που παρακαλάει, που ζητιανεύει τον έρωτα. Και όλη αυτή η κίνησή τους μέσα στο χώρο να είναι στην πραγματικότητα η κίνηση του δικού τους αποκλειστικού και περιφραγμένου χώρου μέσα στο χώρο όπου κινούνται οι άλλοι, που όμως γι’ αυτούς δεν υπάρχουν. Γιατί εκείνοι οι δύο είναι εκεί, μέσα, αγκαλιασμένοι, ερωτευμένοι με κάθε τετραγωνικό του κορμιού τους…
Tango στα λατινικά σημαίνει «αγγίζω». Η Αργεντινή είναι ισπανόφωνη χώρα, όπως και η Ουρουγουάη, η δεύτερη χώρα στην οποία επίσης έκανε τα πρώτα του βήματα αυτός ο χορός. Tango όμως ήταν και μια λέξη που απαντιέται ήδη στην Ανδαλουσία της Ισπανίας για ένα είδος μουσικής —πολύ διαφορετικό βέβαια από το αργεντίνικο tango. Υπάρχει ακόμα και η εκδοχή ότι η λέξη tango προήλθε από τους αφρικανικής καταγωγής κατοίκους της Αργεντινής που, συνδυάζοντας τη λέξη που απέδιδε το θεό στο γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής του Νίγηρα και του Κονγκό με την ισπανική λέξη για το τύμπανο (tambor), θέλησαν έτσι ν’ αποδώσουν τον κλειστό χώρο ή το προστατευόμενο έδαφος.
Όπως και να ’χει, ο χορός αυτός γεννήθηκε στα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα στην Αργεντινή. Εκεί συρρέει μεγάλος αριθμός φτωχών μεταναστών από πολλά μέρη της γης (Αφρικανοί, Ισπανοί, Πολωνοί, Ιταλοί, Ρώσοι, Βρετανοί, Γάλλοι κ.λπ.), που ζητούν στον ήλιο μοίρα σ’ αυτή την πλούσια κι αχανή χώρα. Οι περισσότεροι μετανάστες που καταφτάνουν εδώ είναι άντρες μόνοι, που είτε ελπίζουν κάποτε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με περιουσία είτε προσδοκούν να φτιάξουν εδώ τη ζωή τους και μετά να φέρουν την οικογένειά τους ή νύφες από τους τόπους καταγωγής τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα. Στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο συσσωρεύονται φτωχοί μετανάστες και στις φτωχικές γειτονιές γρήγορα διαμορφώνεται το κοινωνικό περιθώριο.
Νεαροί άντρες, γεννημένοι οι περισσότεροι εδώ, φτωχοί και μεικτής καταγωγής, οι compadritos, υιοθετούν ως αμφίεση αδέξια καπέλα, μαντίλια χαλαρά δεμένα στο λαιμό, μπότες με ψηλά τακούνια και μαχαίρια περασμένα με άνεση στη ζώνη. Αυτοί αναζητούν διασκέδαση σε αφρο-αργεντίνικα καταγώγια, όπου πρωτοβλέπουν εκδοχές του candombe, είδος θρησκευτικού αφρικάνικου χορού με κρουστά, που χορεύουν οι απελευθερωμένοι σκλάβοι μετά την κατάργηση της δουλείας το 1853. Από εκεί μεταφέρουν μια πρώτη, πρώιμη μορφή του χορού στα μπαρ, τις αίθουσες χορού και τα πορνεία που υπήρχαν στα Corrales Viejos, περιοχή των σφαγείων του Μπουένος Άιρες. Γι’ αυτό και ο χορός αυτός συχνά χορεύτηκε από άτομα του ιδίου φύλου, δύο άντρες ή δύο γυναίκες.
Σ’ αυτούς τους χώρους σιγά σιγά συμπληρώνονται βήματα στο χορό και αξιοποιούνται στοιχεία από το πλούσιο πολιτιστικό χαρμάνι των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί. Τα βαλς και οι πιο λαϊκές πόλκες και μαζούρκες είναι οι πρώτοι χοροί που επέτρεψαν σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα να χορέψουν με επαφή μεταξύ τους και ετοίμασαν τον ερχομό του tango, που όχι μόνο απελευθέρωσε τους χορευτές από συγκεκριμένα βήματα επιτρέποντας και επιδιώκοντας τον αυτοσχεδιασμό, αλλά και προχώρησε την επαφή μεταξύ των χορευτών πολύ πέρα από τις άκρες των χεριών τους.
Αυτοί οι χοροί αναμείχθηκαν με τις habaneras, λαϊκούς χορούς της Κούβας, και δημιουργούν ένα νέο είδος μουσικής, τη milonga, που είναι και ο πρόγονος του tango. Βάλτε και τις μπότες των gauchos (οι γελαδάρηδες της Αργεντινής) και τα παλαμάκια από την Ανδαλουσιανή μουσική και σιγά σιγά η εικόνα ξεκαθαρίζει. Το tango θα εξαπλωθεί στις επαρχιακές πόλεις της Αργεντινής και διασχίζοντας το Ρίο ντε λα Πλάτα θα φτάσει μέχρι το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.
Ουδείς βέβαια προφήτης στον τόπο του. Η μεγαλοαστική κοινωνία του Μπουένος Άιρες περιφρονεί αυτόν τον περιθωριακό χορό. Οι πλούσιοι όμως νεαροί γόνοι της στις αρχές του 20ού αιώνα θα τον μεταφέρουν στα ταξίδια τους στις μεγάλες πρωτεύουσες. Θα θελήσουν να καταθέσουν τη δική τους χορευτική ταυτότητα στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και, φυσικά, το Παρίσι, την παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα. Και ασφαλώς θα γοητεύσουν τους πάντες. Στο απόγειό του θα φτάσει το tango στη δεκαετία το ’20, με τον γόη της εποχής Rodolfo Valentino να δίνει μια εξωραϊσμένη κινηματογραφική εκδοχή του.
Το bandoneón, ένα είδος ακορντεόν πολύ δημοφιλές σ’ αυτές τις δύο χώρες, θα γίνει στα τέλη του 19ου αιώνα το βασικό όργανο αυτής της μουσικής, που παιζόταν αρχικά από κιθάρα, βιολί και φλάουτο, που αργότερα αντικαταστάθηκε από διπλό μπάσο, ενώ προστέθηκε και το οργανέτο. Τελικά το σχήμα μπάντας που υιοθετήθηκε απαρτιζόταν από πιάνο, διπλό μπάσο, δύο βιολιά και δύο bandoneón. Με την εξέλιξη της μουσικής αυτής θα συνδέσουν το όνομά τους σημαντικοί μουσικοί, όπως ο Gerardo Matos Rodriguez, που θα μας χαρίσει στα 1916 την αθάνατη Comparsita, ο Carlos Gardel, ο τραγουδιστής-σύμβολο του tango στη χρυσή του εποχή, ο Astor Piazzola  του nuevo tango, ο Litto Nebbia που θα προωθήσει το συνδυασμό του tango με τη jazz, για να φτάσουμε και στους νεότερους Gotan Project.
Ο αισθαντικός αυτός χορός θα εμπνεύσει μουσικούς σε όλο τον κόσμο και σ’ όλες τις εποχές. Ενδεικτικά θα θυμίσω το εκπληκτικό Ausencia (Απουσία) του Goran Bregovic που ακούστηκε στο Underground του Emir Kusturica.
Από το Αν βγουν αλήθεια του Αττίκ και το Ταγκό της Αθήνας του Γιώργου Μουζάκη μέχρι το Για ένα τανγκό της Χάρις Αλεξίου του σήμερα η ελληνική μουσική συχνά εκφράστηκε στο ρυθμό του tango.
Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική, πρέπει να καταγραφεί και η εκπαιδευτική αξιοποίηση του tango, που τη συνιστώ στα παιδιά του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου!

ΥΓ: Γι’ αυτή την ανάρτηση δεν φταίω εγώ! Τα παράπονά σας στη Margo και την Άιναφετς, στις οποίες και την αφιερώνω υποτασσόμενη ταπεινά στην επιθυμία τους!

40 σχόλια:

 1. Μαγισσούλα μου,
  ευχαριστώ πολύ για την πάσα, καλή μου :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρώ απίθανο να έχει γραφεί καλύτερο κείμενο για το ταγκό. Αυτή η ολοζώντανη περιγραφή είναι ανώτερη από την ίδια την οπτική εμπειρία! Γιατί βλέποντας, ίσως δεν προλαβαίνεις να αντιληφθείς όλα αυτά που περιγράφεις με τόσο συναρπαστικό τρόπο. Εύγε!
  Είναι τόσο δυνατό το κείμενο, που σκέφτηκα, πως δύο χορευτές του ταγκό, διατρέχουν τον «κίνδυνο» να ερωτευθούν, όπως συμβαίνει πολλές φορές με τους ηθοποιούς που υποδύονται τους ρόλους δύο ερωτευμένων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η "Υπατία" του Άρη Άλμπη με οδήγησε εδώ στην ...πίστα του ταγκό και χόρτασα χορό! Χόρευα διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας το συναρπαστικό σου κείμενο, Υπατία Αλεξανδρινή... Μπράβο!
  Χάρηκα που "συνάντησα" κι εδώ καλές κοινές μας φίλες, όπως η Καρυάτιδα, η Roadartist, ο Μικρός Ναυτίλος αλλά και άλλοι...
  Άλλο κοινό μας σημείο: η Εκπαίδευση...
  Σίγουρα ψάχνοντας εδώ θα βρω κι άλλα κοινά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έρχομαι τρέχοντας να εξηγήσω τι εννοούσα χθες με αυτό το Ω! (ήταν της απόγνωσης):
  'Έλειπα δυο μέρες από το σπίτι... και είχα μαζί μου το λαπ-τοπ... βλέπω και διαβάζω την full- σε πληροφόρηση, χορό και τραγούδι ανάρτηση σου και πατώ να γράψω σχόλιο... και μπλοκάρει το πληκτρολόγιο...έτσι έμεινε μόνο ένα Ω! χωρίς τα χιλιάδες ΑΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ και τον θαυμασμό που ήθελα να σου στείλω και πάνω απ' όλα να σ' ευχαριστήσω που εκπλήρωσες την επιθυμία της Margo μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανάρτηση χορταστική, επιμορφωτική και ψυχαγωγική. Εν τέλει άκρως απολαυστική. Ευχαριστούμε, Υπατία μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευφυέστατο καί χαριτωμένο το εκπαιδευτικό tango! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άρη,
  Είναι η δύναμη του χορού που γέννησε το κείμενο.
  Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα! Μήπως αν χορεύαμε συχνότερα tango στις μέρες μας, θα βελτιώναμε κάπως τη ζωή μας;
  Ευχαριστώ για το πέρασμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ιωάννα Λουλάκη,
  Καλωσόρισες! Λένε ότι οι φἰλοι των φίλων...
  Έκανα μια σύντομη βόλτα από τα σπιτικά σου. Πολύ ελκυστικά και τα δύο! Σύντομα θα επιστρέψω σίγουρα για πιο μακροχρόνια βίζιτα! ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μαγισσούλα μου,
  Μου αρκούσε ότι το διάβασες...
  Το κείμενο αυτό -το ξέρεις καλά- ξεκίνησε κυριολεκτικά από το δικό σου Roxanne! Εξ ου και η αφιέρωση! Ευχαριστώ λοιπόν για την έμπνευση που γεννήθηκε από τη δική σου ανάρτηση και σπρώχτηκε από το αίτημα της Margo!
  Πολλά πολλά ΑΦάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ελένη μου,
  Όπως βλέπεις και από την απάντησή μου στην Άιναφετς και για να το πω με ποδοσφαιρικούς όρους: ήταν πολύ καλοστρωμένη η πάσα για να την αγνοήσω!
  Χαίρομαι που σου άρεσε το "σουτ" μου ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. dodo,
  Είδες δυνατότητες που έχει το tango;
  ΥΓ: Κάποια στιγμή το όνομά σου θα προκαλέσει κι αυτό κάποια ανάρτηση ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άλλη μία καταπληκτική ανάρτηση!
  Μοναδική η περιγραφή του χορού, πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και ωραίες οι μουσικές επιλογές!
  - με τα προηγηθέντα επιφωνήματα να είναι άκρως αιτιολογημένα:)

  Σε φιλώ
  καλό βραδάκι:)


  υγ. σου αφήνω εδώ, άλλο ένα πολύ γνωστό κι αγαπημένο κομμάτι: http://www.youtube.com/watch?v=F2zTd_YwTvo&noredirect=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Άστρια μου,
  Τα εύσημα για την ανάρτηση αλλού πρέπει να κατευθυνθούν... Ευχαριστώ, πάντως!
  Δεν ξέρεις πόσα αγαπημένα tango -είτε ως χορούς είτε ως μουσικά κομμάτια- άφησα απ' έξω. Ήταν μια από τις δυσκολότερες επιλογές που χρειάστηκε να κάνω. Ένα από τα πολυαγαπημένα ήταν κι αυτό που προτείνεις. Χαίρομαι λοιπόν που με τη δική σου συμπλήρωση δεν έμεινε τελικά παραπονεμένο! ;)
  Φιλάκια και καλή βδομάδα από αύριο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Bλέπω ανάρτηση
  ανοίγω τρέχοντας
  βλέπω θέμα
  αναφουρφουλιάζονται τα σωθικά
  και αναφωνώ Ε ΟΧΙ !!!!
  Θα περιμένω ,σαν το δωράκι της Πρωτοχρονιάς ,να φύγουν όλοι να ανοίξω τα ηχεία και να ....βυθιστώ στο κόκκινο !!!
  Δεν έχω ζηλέψει Υπατιούλα μου πράγμα όσο ένα Tango κι ένα Flamenco.
  Τι περιγραφή του απερίγραπτου έκανες !!!! Με τρέλλανες !!!!!!!!

  Κι εκείνο το κοριτσάκι με τα γυαλάκια στο πρώτο βίντεο που μυείται και ονειρεύεται....

  Το εκπαιδευτικό απίθανο !!!!

  (Για τις πάσες δεν κατάλαβα τίποτα κάτι έχω χάσει το χαμένο πάλι...αλλά μου'δωσες τόση ενέργεια τώρα που δεν σκάω χαχα)

  Ναι δεν ξέρω πως να μεταφέρω το ξεσήκωμα της ψυχής φαντάσου μια σελίδα θαυμαστικά ,ξέρω κι εγώ φαντάσου ένα πυροτέχνημα απο κατακόκκινους υβίσκους ,ε τέλος πάντων κάτι θα κατάλαβες ελπίζω :))
  Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ξωτικό μου,
  Να το κοιτάξεις αυτό το αναφουρφούλιασμα! Το θέμα και μόνο προκάλεσε τέτοια ταραχή; Το χρωστάς λοιπόν στην γλυκιά μας Μάγισσα και την ανάρτησή της με τον ευρηματικό τίτλο Χορεύοντας τον έρωτα. Στο σχόλιό μου παρενέβη η Margo μας και μου ζήτησε ανάρτηση με θέμα το tango. Ήταν δυνατόν να αρνηθώ; Όχι πες μου! Και τώρα την περιμένω...
  Αυτό υπονοούσα ως πάσα, χαμενοεξαφανισμένο μου! :)
  Όσο για τα δύο αντικείμενα της ζήλειας σου, θα σου προτείνω κι ένα τρίτο: το passo doble!
  (Αυτό πρέπει να το ψάξω λίγο... Δεν ξέρω γιατί, αλλά μέσα μου το 'χω σαν κάτι ανάμεσα στο tango και το flamenco ή σαν συνδυασμό τους)
  Το εκπαιδευτικό το έβαλα θέλοντας ν' αγγίξω όλα τα παιδάκια της μπλογκογειτονιάς, αλλά και να υπονοήσω κάτι που ακράδαντα πιστεύω: ότι δηλαδή η σχέση ανάμεσα στο δάσκαλο και το μαθητή, όταν λειτουργήσει μια καλή χημεία μεταξύ τους, παράγει έναν τόσο δημιουργικό ηλεκτρισμό που μόνο με τον έρωτα μπορώ να τον συγκρίνω! Βγαίνοντας από τη σχολική αίθουσα μετά από ένα "καλό" μάθημα αυτή την ικανοποίηση βιώνω.
  Επηρεασμένη από το Imagine της Margoύλας μας, επιλέγω να φανταστώ το πυροτέχνημα με τους κατακόκκινους ιβίσκους σου!
  Υπήρξες σαφέστατη! ;)
  Χαρούμενη σ' ευχαριστώ κι εγώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. καλησπέρα , σκέφτηκα να σε κεράσω κατιτι πέρασε μια βόλτα όποτε θες , σε ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ααααααα πώς μου ξέφυγε αυτό???????
  Η πρώτη αντίδραση ήταν αυτή πάω για διάβασμα κι ας είναι αργά. Με ξεσήκωσες τώραααααααα..

  Θα επανέλθω :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Υπατία είσαι απίθανη έκανες καταπληκτική δουλειά!!!!
  Χαίρομαι που μαζί με τη Στεφανία σε "σπρώξαμε" να κάνεις αυτή την ανάρτηση.
  Σίγουρα έμαθα πράγματα που αθόλου δεν γνώριζα για το tango παρόλο που ασχολήθηκα πολύ στο παρελθόν και μου αρέσει ιδιαίτερα. Να φανταστείς το κινητό μου χτυπάει με το Sanata Maria των Gotan Project :-))

  Δεν έχω τελειώσει ακόμη, δεν έχω διαβάσει τα σχόλια της παρέας μισές δουλειές δεν κάνουμε όμως:-)

  Ενθουσιάστηκα αν κατάλαβες ;-)
  Θα έρθω ξανά για την καληνύχτα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ακόμη εδώ είμαι και ακούω και διαβάζω ξανά. Στην περιγραφή άγγιξες το κόκκινο στ΄αλήθεια και έχεις δίκιο Υπατία μου. Αν χορεύαμε Tango θα είμαστε καλύτερα και γενικά αν χορεύαμε θα είμαστε καλύτερα. Έχεις προσέξει πως ο κόσμος δεν χορεύει; Ούτε τραγουδάει ούτε χαμογελάει..

  Άλλη μια σελίδα και από μένα με θαυμαστικά και ευχαριστώ και χαμόγελα :-)))

  Φιλιά πολλά πολλά και όμορφο ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. χαααα καλά αυτό είναι απ'τα εύκολα,το...μασάμε
  χαχα ;-)
  άσε που παραπέμπει πολύ σε ταυρομαχίες ....άσ'το για πιό...εφηβηκές ηλικίες


  (βρέ τι μου έχεις κάνει....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αυτό με τον δάσκαλο και μαθητή άσε δεν το σχολιάζω ,δεν αντέχω ακόμα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Όχι, αυτό με το δάσκαλο και τον μαθητή να το σχολιάσεις ξωτικό μου.. πες μου τώρα, με αυτό που έγραψε η Υπατία μας, δεν ένιωσες την ανάγκη να γινόσουν ξανά μαθήτρια και να είχες μία Δασκάλα σαν την Υπατία μας;
  Αχ αυτή η μαγεία της μάθησης, φτάνει μα βρει ο μαθητής το δάσκαλο και ο δάσκαλος τον μαθητή ;-)

  Κορίτσια, φιλάκια πολλά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Χωρίς να καλοξέρω τα βήματα..Υπατία μου..είναι αγαπημένος χορός...και εδώ ξεσηκώθηκα...τόσο που λέω να αφήσω το βελονάκι...να πάρω μια καρέκλα αγκαλιά...και όπου βγεί...
  Ξελογιάστρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Marilise μου,
  Όπως είδες, έσπευσα λαίμαργα πρώτα να πάρω το κέρασμα και τώρα, με τη γλύκα ακόμη να με γεμίζει, μπορώ πια να πω το ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
  Να 'σαι πάντα καλά, μητέρα των Νηρηίδων ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Margo μου,
  1. Το κατάλαβα ότι σου ξέφυγε· γι' αυτό και αδιάντροπα σε σκούντησα! :)
  2. Εσείς που με σπρώξατε με εμπνεύσατε! Έπρεπε να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων! ;)
  (Μου έλειψαν τα αντίστοιχα αφιερώματά σου στο Sound of silence, όπου ο πήχυς τοποθετήθηκε πολύ ψηλά για τέτοιες αναρτήσεις!)
  3. Στο Santa Maria των Gotan Project συναντήθηκαν -επίσης!- τα γούστα μας.
  Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που ακούν το έργο τους ξέρουν από πού προήλθε το Gotan στο όνομά τους...
  4. Δεν ήθελα να σε ξενυχτήσω, κορίτσι μου, αλλά ήθελα να προσθέσω κι εγώ ένα χαμογελάκι στα τόσα που μας χαρίζουν ιστολόγια σαν το δικό σου, της Άστριας, του Ξωτικού και άλλων καλών φίλων! Τα χρειαζόμαστε τόσο, μα τόσο πολύ!
  Καλό σου βράδυ, καλή μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ξωτικούλι,
  1. Το φαντάστηκα ότι θα το έχεις στο τσεπάκι σου :)
  Ναι, συμφωνώ, ας το αφήσουμε για πιο νεανικές ηλικίες και πιο επιθετικά ...κορταρίσματα! ;)
  2. Περιμένω...
  και, αναμένοντας, σε φιλώ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Margo,
  Το καταλαβαίνω ότι μοιάζει κάπως υπερβολικό στα μάτια ενός δύσπιστου που δεν το γνώρισε αυτό στη ζωή του. Εγώ όμως είχα τη μεγάλη τύχη να το βιώσω ως μαθήτρια με 3 (ναι, τρεις!) δασκάλους μου, όπως και τη μεγάλη ευτυχία να το νιώσω αρκετές φορές στα 30 χρόνια μου ως δασκάλα.
  Ως δασκάλα, φαντάζομαι ότι εσύ κατανόησες τι εννοώ!
  Φιλιά πολλά και καλό βραδάκι :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Mia και μοναδική,
  Άσε, κορίτσι μου, την καρέκλα κάτω και χόρεψε tango με κάποιον που θα ταιριάξουν τα βήματά σας, τα δικά σας "βήματα"! ;)
  Όλοι μας χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε ένα καλό tango στη ζωή μας!
  Καληνύχτα, χρυσοχέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. *Gotan.. το Tango ανάποδα.. το έψαξα χεχε!
  Τώρα σαν να μου έδωσες πάσα να ξυπνήσω και το sound of silence. Δεν είχα σκοπό να μείνει τόσο σιωπηλό αλλά εδώ και καιρό έχω χάσει την ικανότητα να ξενυχτάω πολύ και έως τώρα από τον ύπνο έκλεβα για όλα αυτά.

  *Πρώτα ως μαθήτρια και μετά ως Δασκάλα Υπατία μου, μάλιστα επειδή το μάθημα της μουσικής είναι σχεδόν πάντα ιδιαίτερο είναι πιο εύκολο το δέσιμο να γίνει πολύ δυνατό.

  Καλή σου νύχτα και σε ευχαριστώ για όλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. hey hey!! this is a very nice website here and I just wanted to comment & say that you've done a great job here! Very nice choice of colors & layout, very easy on the eyes.. Nicely done!…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Margo,
  Είδες χούι της δασκάλας να βάζει εργασίες; Χα χα!
  Περιμένω μουσικές! Χωρίς όμως να γίνομαι καταπιεστική... Αλήθεια, πότε με το καλό; :):)
  Εκτός από τα κοινά γούστα λοιπόν να, και οι κοινές εμπειρίες!
  Καλό βραδάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Somebody necessarily lend a hand to make severely posts I would state. That is the first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the analysis you made to make this actual publish extraordinary. Excellent task!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Good blog post, nice efforts. It couldn't appear to have been penned any better. Reading this article piece of writing reminds me about my old boss! He usually kept babbling about this. I will email this post to him. Pretty confident he will probably have a high-quality read. Appreciate your posting!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...