Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών μας, αλλά από τις στιγμές που μας έκοψαν την ανάσα (George Carlin)


Αγαπώ τη Θάλασσα

Αγαπώ τη Θάλασσα.
Γιατί ξεκινάει με το θήτα των θέλω μου. Γιατί είναι ανοιχτή σαν τα άλφα που την απλώνουν. Γιατί το λάμδα της καμπυλώνει τη γλώσσα μου σε κύμα που σπάει μαλακά στο φράγμα των δοντιών μου. Γιατί τα σίγμα της μου χαϊδεύουν τ’ αφτιά σαν το φλοίσβο της σ’ έρημη παραλία.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινώντας... ξανά



Ξυπνάς πρωί της Πρωτοχρονιάς με μια λαμπρή λιακάδα να καλωσορίζει την καλή σου διάθεση που διατηρείται ακόμα σαν απόγευση από τις ζεστές στιγμές της αλλαγής του χρόνου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Σιγά σιγά ο ουρανός συννεφιάζει και σκοτεινιάζει τη διάθεσή σου. Αργά αλλά σταθερά προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα, καθώς συνειδητοποιείς ότι η χρονιά που ξεκινάει θα δοκιμάσει σκληρά τη δύναμη και τις αντοχές σου, προσωπικά, οικογενειακά, συλλογικά.
Αναζητάς καταφύγιο και μέσα έκφρασης και η μουσική, όπως πάντα, ανταποκρίνεται πρόθυμα.
Πολλές φορές ξεχνάμε, μπροστά στην Έλλα Φιτζέραλντ (Ella Fitzgerald), την Μπίλι Χόλιντεϊ (Billie Holiday), την Έρθα Κιτ (Eartha Kitt), την Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Franklin), ότι και η Λίνα Χορν (Lena Horne) υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φωνές της jazz, αλλά και ηθοποιός και χορεύτρια. Σε πολύ νεανική ηλικία ξεκίνησε ως μέλος του χορού του περίφημου Κότον Κλαμπ (Cotton Club) για να φτάσει είκοσι χρόνια αργότερα και στο Χόλιγουντ. Η Χορν όμως υπήρξε από νωρίς ενεργή ακτιβίστρια σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που γρήγορα την έβαλε στη μαύρη λίστα των καλλιτεχνών της ψυχροπολεμικής Αμερικής. Έτσι επέστρεψε στα κλαμπ, γνωρίζοντας όμως την αναγνώριση όχι μόνο των μεγάλων του χώρου αλλά και του ευρύτερου κοινού.
Την πρωτογνώρισες και γοητεύτηκες από την ερμηνεία της στην ταινία Stormy Weather (Θυελλώδης καιρός), όπου και τραγουδάει το εξαιρετικό ομώνυμο τραγούδι. Παρόλο που είναι ένα τραγούδι ερωτικό, η μελαγχολία του σου ταίριαξε.
Μόνο που… να… Δεν πρέπει, δεν μπορείς να μείνεις βυθισμένη σ’ αυτήν. Η μουσική, που πάντα είναι καλόβολη, σπεύδει και πάλι με μια άλλη πρόταση. Ξανά από τη Λίνα Χορν. Αυτή τη φορά με το If you believe (Αν πιστέψεις στον εαυτό σου), ένα τραγούδι από την ταινία The Wiz, μια ακόμη εκδοχή του Μάγου του Οζ.
Τελικά, προτίμησες να κρατήσεις την πολύ ξεχωριστή (και προσωπική, φαντάζομαι) εκτέλεση και των δύο τραγουδιών σ’ έναν εξαιρετικό συνδυασμό


και με αυτόν να ευχηθείς για την καινούργια χρονιά, που σήμερα έκανε ποδαρικό, να φέρει ό,τι ο καθένας και η καθεμιά ποθεί βαθιά!

16 σχόλια:

  1. Επιτέλους!!!
    Ήρθες πάλι και με τί Ξεκίνημα(!) για τον καινούργιο χρόνο: "If you believe" τραγουδισμένο με μοναδικό τρόπο από τα μέσα της ψυχής της Lena Horne λυώνοντας το σώμα πίσω καταϊδρωμένο..

    Καλή χρονιά Υπατία μας, με όλα τα δυνατά πιστεύω σου να είναι εκεί, να ονειρεύονται, να αντιστέκονται, να κερδίζουν τις μάχες τους! Και για σένα, (γιατί είσαι κι εσύ, μην το ξεχνάς), θα ευχηθώ τα τετριμμένα αλλά τόσο μοναδικά πολύτιμα: υγεία, αγάπη, χαρά!

    Σε φιλώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλή χρονιά με ότι ποθείς, να είσαι πάντα καλά! Υγεία, αγάπη και αντοχές, φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλή χρονιά αγαπημένη μου φίλη με υγειά πολλά χαμόγελα και όνειρα 2013 όνειρα
    υπέροχο το ξεκίνημα που μας ετοίμασες σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το ξεκίνημα το παίρνω ως υπόσχεση για τον νέο χρόνο. Το ότι το μοιράστηκες εννοώ :-) Το δικό σου καταφύγιο Υπατία μου γίνεται και δικό μας! Ευχαριστώ από καρδιάς!

    Καλή χρονιά, λιγότερο σκοτεινή απ΄ότι ήταν η δική μας πρώτη μέρα στο νησί.
    Να είσαι πάντα καλά Υπατία μου.
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν η νέα χρονιά μπαίνει με ομορφιά και ομορφιά σημαίνει Αγάπη... τότε πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έτσι θα κυλήσει και όλη η χρονιά!
    Αισθάνομαι πως ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας εξαρτάται και από τι θα ευχηθεί ο καθένας μας, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για όλη την ανθρωπότητα!

    Καλή χρονιά αγαπημένη Υπατίτσα και εύχομαι, όλες οι ευχές να πραγματοποιηθούν μέσα στο 1013!

    ΑΦιλάκια καρδιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άστρια, καλή μου,
    Τι ζεστό ποδαρικό!
    Χαίρομαι που σου άρεσε και σένα αυτή η εκτέλεση, κατάθεση ψυχής από τη Lena Horne, μια καλλιτέχνιδα όχι πολύ γνωστή σ' όσους τώρα ξεκινούν τη γνωριμία τους με αυτό το είδος της μουσικής.
    Αυτή η χρονιά θ' απαιτήσει από πολλούς δύναμη για αντίσταση, όπως λέει και η Θαλασσένια. Δύναμη για σταθερή πίστη σε αξίες και τον Άνθρωπο. Και το χαμόγελο είναι πάντα ένα ισχυρό όπλο!
    Με πολλή αγάπη σε γλυκοφιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Roadartist,
    Καλή χρονιά κι από εδώ με ευχές για υγεία, δύναμη, αγάπη και ανοιχτούς ορίζοντες!
    ΥΓ: Ευχαριστώ για τη σταθερή τροφοδοσία πνεύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Marilise, ανοιχτόκαρδη και γενναιόδωρη φίλη,
    Σου εύχομαι η νέα χρονιά να σου χαρίζει υγεία και γαλήνη και να σου ανταποδώσει την αγάπη και τα χαμόγελα που σκορπίζεις γύρω σου!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Margo, καλή μου φίλη,
    Προσπαθώ να μην υπόσχομαι ούτε στους άλλους ούτε -πολύ περισσότερο- στον εαυτό μου!
    Παράλληλα όμως προσπαθώ να διατηρώ ζωντανές τις λίγες -και γι' αυτό, πολύτιμες- φιλίες μου. Αυτές με στηρίζουν. Αυτές με εμπνέουν! ;)
    Και στην πρωτεύουσα ίδιος ήταν ο καιρός (η ανάρτηση ήταν καθ' όλα κυριολεκτική). Βέβαια ο αττικός ουρανός έχει ν' αντιμετωπίσει φέτος και τα τζάκια και τις ξυλόσομπες!
    Με πολλή αγάπη μια σφιχτή αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαγισσούλα μου,
    Η αγάπη και η ομορφιά σαν μαγικός μανδύας -ξέρεις εσύ, ως ειδική-, μας προστατεύει από το κακό και την ασχήμια, που πήραν τα γκέμια της ζωής μας. Το δε χαμόγελο είναι το πιο αποτελεσματικό μας όπλο.
    Αυτά τα τρία σου εύχομαι από καρδιάς και ό,τι άλλο επιθυμείς!
    Πολλά και ζεστά ΑΦάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αργοπορημένη της παρέας....δεν προλαβαίνω η Θαλασσένια, τι να κάνω;

    Το πιο ζεστό καταφύγιο της μουσικής, ικανό να γαληνέψει, να καθαρίσει, να δυναμώσει την ψυχή και τον νου.

    Καλή Χρονιά με τις πιο γνωστές σημαντικές και δυναμωτικές ευχές:)

    Φιλιά θαλασσένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αργοπορημένα μεν, ειλικρινά δε, καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έστω καθυστερημένα, προσθέτω τις ευχές μου να περάσεις μιά πολύ καλή χρονιά, με υγεία, δημιουργική διάθεση καί πολλή μουσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θαλασσένια μου,
    Δεν είσαι η μόνη "Θαλασσένια", όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς... ;)
    Έχεις κι από εδώ τις ευχές μου
    Φιλιά αλεξανδρινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κωνσταντίνε,
    Δεν μετράει η χρονική στιγμή αλλά η ποιότητα μιας ευχής ;)
    Σου εύχομαι για τη νέα χρονιά ακόμα περισσότερα όμορφα Sold !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dodo,
    Ευχές κι από εδώ!
    Μην κοιτάς που τελευταία δεν σχολιάζω. Τις δημιουργίες σου τις παρακολουθώ φανατικά. Μάλιστα, σε είχα στο μυαλό μου, όταν επέλεγα τη μουσική υπόκρουση αυτής της ανάρτησης, κάτι σαν κρυφή αφιέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...