Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών μας, αλλά από τις στιγμές που μας έκοψαν την ανάσα (George Carlin)


Αγαπώ τη Θάλασσα

Αγαπώ τη Θάλασσα.
Γιατί ξεκινάει με το θήτα των θέλω μου. Γιατί είναι ανοιχτή σαν τα άλφα που την απλώνουν. Γιατί το λάμδα της καμπυλώνει τη γλώσσα μου σε κύμα που σπάει μαλακά στο φράγμα των δοντιών μου. Γιατί τα σίγμα της μου χαϊδεύουν τ’ αφτιά σαν το φλοίσβο της σ’ έρημη παραλία.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αναρτημένη


στον τοίχο η επόμενη μέρα της ζωής σου!
 
Δούλεψες ή δεν δούλεψες, σκληρά ή χαλαρά, συστηματικά ή περιστασιακά, με δική σου επιλογή ή με έξωθεν επιβολή ή, ίσως, επειδή έτσι κάνουν όλοι. Προσπάθησες ένα, δύο, τρία ή περισσότερα χρόνια. Χτες στήθηκες από το πρωί μαζί με τους φίλους σου να περιμένεις την ανάρτηση.
Πριν δυο μήνες και κάτι μέρες είχες πάρει ήδη μια πρόγευση. Ήσουν προετοιμασμένος. Έτσι τουλάχιστον νόμιζες. Χτες το πρωί κατάλαβες ότι τελικά δεν ήσουν. Περίμενες λοιπόν. Αυτοί όμως αργούσαν. Κι εσύ μετρούσες τα λεπτά με τους χτύπους της καρδιάς σου. Γελούσες —με το στόμα μόνο— με τα νευρικά, αυτοσαρκαστικά αστεία που αντάλλασσες με τους φίλους σου, αλλά μέσα σου σιωπούσες. Ο μικρός σου αδελφός συμμετείχε στην παρέα, χωρίς όμως να σε χάνει από το κοφτερό του βλέμμα…
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων έγινε!
Κοιτάς και ξανακοιτάς, για να βεβαιωθείς. Κοιτάς το επώνυμό σου, το όνομά σου, ακόμη και το πατρώνυμο και το μητρώνυμό σου, για να το πιστέψεις. Στη σχολή που θέλεις! Σε άλλη πόλη βέβαια, αλλά όχι τόσο μακρινή όπως φοβόσουν και… στη σχολή που θέλεις!
Οι φωνές σου, κράμα χαράς, έκπληξης και ανακούφισης, ξαφνιάζουν τον αδελφό σου, που μοιραζόταν τις στιγμές σου προσπαθώντας να τα καταλάβει όλα, αλλά που δεν σε είχε δει ποτέ να εκφράζεσαι εκρηκτικά. Φωνές, αγκαλιές, φιλικές καρπαζιές μεταξύ των επιτυχόντων και πολύ γρήγορα, είναι αλήθεια, πλησίασμα μετρημένο και υποστηρικτικό σε όσα πρόσωπα δεν χαμογελούν τόσο πλατιά ή και καθόλου. Η φιλία είναι ιερή για σένα…
Από το απόγευμα ήδη αρχίζουν τα σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο δεν λείπει η αυστηρή αυτοκριτική. Τι δεν έκανες, τι έκανες λάθος, τι δεν πρόσεξες… Μα, είναι ώρα για τέτοια λόγια; Απόλαυσε την επιτυχία σου, που μέχρι τώρα την εισέπραττες σαν αποτυχία! Σε καταλαβαίνω όμως και δεν σε διακόπτω. Σέβομαι το χαρακτήρα σου και, στο κάτω-κάτω, είναι απαραίτητη αυτή η αυτοκριτική. Θα σε κάνει καλύτερο, θα σε δυναμώσει, θα σε καθοδηγήσει στα επόμενά σου βήματα.
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων είναι η πρώτη σου χειραφέτηση. Καμαρώνω τον μετρημένο τρόπο που τη χειρίζεσαι. Μου δίνεις ελπίδες, συντηρείς την πίστη μου στους νέους και το αύριο!
Τώρα αρχίζεις πραγματικά… Καλή σου επιτυχία και στη ζωή!

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Γ.Ν. και στους ομοίους του

18 σχόλια:

  1. Oύυυυφφφφ και ααααχ
    και σνίφ......


    στην αρχή λαχτάρησα να σου πώ ,νόμιζα οτι αφορούσε εσένα μ'όλα αυτά που γίνονται με τους καθηγητές μου κόπηκαν τα ήππατα Υπατιούλα μου ταρακουνήθηκε η καρδια μου.....

    αλλά και μετά μπήκα όμως μπήκα στο κλίμα ....που αποφεύγω συστηματικά ...ούφ ούφ

    (και να μην μπορώ ν'αφήσω και σχόλιο γρήγορα κγρρρρ)

    Ζήτωωωωωωωωωωωω λοιπόν και χωρίς λοιπές φιλολογίες προς στιγμήν .....
    Απολαύστε την χαρά και το μέγα ξεφύσημα !!!!!!!(μόνο μ'ένα γερό κλάμμα νομίζω οτι φεύγει
    μεταξύ μας ε ;-)

    Φιλώ σας (χοροπηδηχτά βεβαίως :-)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξωτικό μου, φαίνεται ότι, πριν μπεις σ' αυτό το ιστολόγιο, χρειάζεσαι ένα ποτηράκι κρασί -γεινκώς είμαι κατά των χαπιών! :)
      Μην το αποφεύγεις το κλίμα· σου 'ρχεται... Κι απ' τα δικά σας! ;)
      Συμφωνώ απολύτως για το κλάμα! Τα μάτια μου το ξέρουν πολύ καλά. Κατά μόνας βέβαια, γιατί άντε να εξηγείς...
      Άντε τώρα, για τη γυμναστική μου: χοροπηδώ για ν' αρπάξω ένα ένα τα φιλιά σου! Μα, είμαι για τέτοια τώρα; Σ' αυτή την ηλικία;

      Διαγραφή
  2. ευχαριστα νέα λοιπόν.
    να ευχηθώ μια καλη φοιτητική ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοκαιρινό μπλουζάκι -σήμερα το όνομά σου αλλάζει περιεχόμενο, αν μου επιτρέπεις-, είπα να μοιραστώ μαζί σας και κάτι χαρούμενο. Δεν έχουμε και πολλές αφορμές για χαμόγελα...
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Και ήρθε η στιγμή που όλοι πρέπει να την βλέπουμε ως επιτυχία γιατί έτσι είναι.
    Επιτυχία, ικανοποίηση και χαρά για όλους. Είναι η στιγμή που βλέπεις φωτεινό το μέλλον και ελπίζεις, ακόμα και με τις σημερινές συνθήκες.

    Να είναι καλά και να γεμίσει όμορφες φοιτητικές αναμνήσεις.

    Φιλιά θαλασσένια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαλασσένια μου, όλοι ως επιτυχία τη βλέπουμε. Και την άξιζε για πάρα πολλούς λόγους! Εκείνος δυσκολεύεται να πειστεί. Δεν μπορεί ακόμη να δει το ευρύτερο πλαίσιο (big picture)... Είναι ο νεαρός που έγινε αφορμή για το πρώτο σου σχόλιο σ' αυτό το ιστολόγιο. ;)
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές και τα φιλιά
      (μου έλειψες)

      Διαγραφή
  4. Τί περιγραφή!
    Με έστειλε πολύ πίσω!

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή, τί μου θύμισες τώρα, που είχα και την τύχη να περάσω στην 1η επιλογή...

    Καλή συνέχεια, και καλή τύχη στην μεταφοιτητική ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε, η αναπαράσταση έγινε από ψήγματα αφηγήσεων, γιατί προσωπικά ήμουν υποχρεωμένη να είμαι στο σχολείο μου για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των άλλων μου παιδιών. Όπως καταλαβαίνεις, έβλεπα τις ίδιες εικόνες με διαφορετικά πρόσωπα. Όπως κάθε χρόνο! Μόνο που φέτος υπήρχε εντονότερη φόρτιση λόγω πιο προσωπικής εμπλοκής... ;)
      (Αποκάλυψη ηλικίας: η δική μου γενιά περίμενε τη δημοσίευση των ονομάτων από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο!!!)
      Σ' ευχαριστώ πολύ -και από εδώ- για τις ευχές!

      Διαγραφή
  5. Άνακούφιση, χαρά, αισιοδοξία καί ανεβασμένη αυτοπεποίθηση- εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές, πολλές ακόμη τέτοιες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dodo, τα τρία πρώτα συναισθήματα δεδομένα και δεν τα χορταίνουμε! Το τέταρτο είναι ζητούμενο και αναμένεται οσονούπω...
      Να 'σαι καλά για τις ευχές σου

      Διαγραφή
  6. Όταν η ζωή "ανοίγεται" μπροστά σου, τι Χαρά, τι συγκίνηση, πόσο Χαίρομαι με τη Χαρά αυτών των νέων και εύχομαι μέσα απ' τη καρδιά μου η ζωή τους να είναι γεμάτη από πολλές πολλές Χαρές!
    Μπράβο του και μπράβο σου, γιατί κάτι μου λέει πως και εσύ έβαλες το χεράκι σου!
    ΑΦιλάκια πολλά πολλά! :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαγισσούλα μου, η γιαγιά μου έλεγε: λύπη μοιρασμένη είναι μισή λύπη και χαρά μοιρασμένη είναι διπλή χαρά. Εσύ με το σχόλιό σου αυτή τη Χαρά την πολλαπλασίασες!
      Όλα τα μπράβο είναι δικά του! Εκείνος πάλεψε, εκείνος πέτυχε!
      Σ' ευχαριστώ, καλή μου

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα τα λόγια, οι σκέψεις, οι ευχές....
    Συγχαρητήρια πολλά πολλά!!! Του εύχομαι ολόψυχα να έχει καλή επιτυχία σε όλα!

    Η καλή τύχη (μέσα συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και η αγαπημένη του θεία) να είναι πάντα δίπλα του!!

    ( Σε φαντάζομαι, σε φαντάζομαι, σε φαντάζομαι... αυτά τα γαλάζια μάτια βουρκωμένα και η χαρά να ξεχειλίζει από την καρδιά...:)

    Καλημέρα και Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστρια μου, καλό μήνα και σε σένα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
      (κι αυτά τα γυαλιά... πώς θολώνουν τ' άτιμα!)
      Καλό σου βράδυ, με πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Μία πόρτα ανοίγεται για έναν νέο που ακολουθεί το όνειρό του. Η προσπάθειες που πέτυχαν τον στόχο. Πολύ χαρά πρώτα γι εκείνον φυσικά, αλλά όλοι χαιρόμαστε το λέω και το εννοώ. Ένα αισιόδοξος άνθρωπος παραπάνω με πίστη στο μέλλον (του)!
    Καλή συνέχεια να έχει..

    Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, Margo μου, και για τους νέους δρόμους και για τη χαρά. Κυρίως όμως για τον ένα παραπάνω σκεπτόμενο νέο άνθρωπο!
      Σ' ευχαριστούμε για το μοίρασμα!
      Καλό σου βράδυ με μια μεγάλη αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
  9. θησαυρε μου ταχταιρισμα τα λογια και οι σκεψεις σου στα αυθορμητα βιαστικα νιατα ποσο πολυ ταξιδευεις στις ψυχες των παιδιων Δασκαλα , θα το κρατησω για την δικη μου θυγατερα την επομενη χρονια που κοντοζυγωνει !!!!!!!!!!! σε φιλω καλο φθινοπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marilise μου, είναι πολλά τα χρόνια που ζω και ξαναζω αυτές τις στιγμές με τα υπόλοιπα "παιδιά" μου. Η φετινή χρονιά τις έφερε και μέσα στην οικογένεια!
      Καλά κουράγια και καλή επιτυχία στις προσπάθειες της θυγατέρας -και της μητέρας... ;)
      Καλή σχολική χρονιά να έχετε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...