Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών μας, αλλά από τις στιγμές που μας έκοψαν την ανάσα (George Carlin)


Αγαπώ τη Θάλασσα

Αγαπώ τη Θάλασσα.
Γιατί ξεκινάει με το θήτα των θέλω μου. Γιατί είναι ανοιχτή σαν τα άλφα που την απλώνουν. Γιατί το λάμδα της καμπυλώνει τη γλώσσα μου σε κύμα που σπάει μαλακά στο φράγμα των δοντιών μου. Γιατί τα σίγμα της μου χαϊδεύουν τ’ αφτιά σαν το φλοίσβο της σ’ έρημη παραλία.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μετά το θυμό, η θλίψη

Μετά το χθεσινό θυμωμένο ξέσπασμα γύρεψα τον ήχο της θλίψης μου. Μόνο που οι νότες του με θόλωναν ήδη με τα δάκρυά τους. Απόψε τον αναγνώρισα πια:
Προτίμησα αυτή την εκτέλεση, γιατί ψιθύριζε πιο τρυφερά αυτό που ένιωθα.
Κάποιοι άλλοι ίσως προτιμήσουν τη γνησιότητα της Δόμνας Σαμίου ή τη συνέπεια της Μαρίζας Κωχ ή την ιδιαιτερότητα της Ελένης Τσαλιγοπούλου ή τη διεθνή Athena Andreadis. Γούστα είναι αυτά.

5 σχόλια:

  1. H φωτογραφία της φιμωμένης γυναίκας εξοργίζει, μόνο στα άλογα, στα σκυλιά βάζουν τέτοια εξαρτήματα για συγκεκριμένο σκοπό.Διαφορετικός κόσμος όμως που ίσως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε .Με προβληματίζει ακόμη το ζήτημα που έχω και εγώ κάνει ανάρτηση όσον αφορά την εικόνα.
    Η μικρή με το λαϊκό όργανο ,τώρα βέβαια μεγάλωσε από τις αγαπημένες μου για την αγνότητα της.
    Αυτό το ς μας βασάνισε δέχτηκα την άποψη σου και λόγω πηγών και ειδικότητας.
    Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχάλη,
    Έξυπνο το κόλπο να δημοσιεύεις το σχόλιο στη μεσαία ανάρτηση και να καλύπτεις έτσι και την προηγούμενη και την επόμενη (συνολικά 3).
    Θα ψάξω στο χώρο σου να βρω για ποια ανάρτηση μιλάς.
    Όσο για το ς, το ανέφερα γιατί έτσι το βρήκα στα δικά μου διαβάσματα. Εσύ είχες συμβουλευτεί ειδική πηγή για τα μαθηματικά. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για ποια εκδοχή είναι πιο αξιόπιστη. Δεν περίμενα να αλλάξεις την ανάρτησή σου στηριζόμενος μόνο στο σχόλιό μου. Άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτική ;)
    ΥΓ: Σχετικό με τους γάμους που συζητούσαμε είναι το άρθρο "Νύφη ετών 10" της Ε. Τσερεζόλε στην ΑΥΓΗ της 30/03 στη σελ.14. Αν έχεις χρόνο αξίζει να ρίξεις μια ματιά (δεν το έχουν ψηφιοποιήσει, αλλά μπορείς να δεις το φύλλο σε pdf.
    Καλά να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oχι υπάρχει βιβλίο που έχει εκδοθεί και ισχυρίζοταν ότι είναι λάθος να βάζουμε το ς.Με σένα το διασταύρωσα οριστικά.Τώρα βέβαια δεν είναι άξιο λόγου αλλά δείχνει σε μας αλλά και στους άλλους που μας διαβάζουν ότι η ιστορική αλήθεια δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα.Δίνω μεγάλη σημασία στην άποψη των ειδικών.Ανάλογες εικόνες είναι οι λευκοντυμένες Μουσουλμάνες,και οι γυναίκες με τις Μπούρκες αυτό εννοώ.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...